Nieuwbouw Nieuws

Marmerlook: de ultieme luxe voor je badkamer

29-01-2024

Marmer is al eeuwenlang een symbool van rijkdom, schoonheid en verfijning. Het is een natuursteen die in vele kleuren en patronen voorkomt, en die elke ruimte een elegante en luxueuze uitstraling geeft. Maar marmer heeft ook nadelen: het is duur, zwaar, poreus en gevoelig voor vlekken en krassen. Gelukkig is er een alternatief dat net zo mooi en stijlvol is, maar veel praktischer en betaalbaarder: marmerlook.

Marmerlook is een verzamelnaam voor materialen die de uitstraling van marmer nabootsen, maar gemaakt zijn van andere stoffen, zoals keramiek. Deze materialen hebben veel voordelen ten opzichte van echt marmer: ze zijn lichter, sterker, waterbestendig, onderhoudsvriendelijk en goedkoper. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten, zodat je je badkamer helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten.

In deze blog geven we je inspiratie en tips voor het creëren van een marmeren badkamer, die je het ultieme luxe gevoel geeft!

Hoe kies je de juiste marmeren look voor je badkamer?

Er zijn veel factoren die je moet overwegen bij het kiezen van de juiste marmerlook voor je badkamer, zoals de kleur en het patroon van het marmeren element. Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met de combinatie van marmer met andere materialen. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

• Bepaal de sfeer die je wilt creëren in je badkamer. Wil je een moderne stijl realiseren? Of ga je juist voor een klassiek karakter? Kies een type marmer dat aansluit bij de gewenste stijl die je wilt creëren.

• Marmerlook is verkrijgbaar in een scala aan kleuren, van wit tot zwart en van beige tot goud. Kies een kleur die aansluit bij de rest van je interieur. Ga voor een neutrale tint voor een gevoel van rust en ruimte, of kies een opvallende kleur voor contrast en karakter.

• Het aderpatroon van marmerlook imiteert vaak de natuurlijke variatie van echt marmer. Kies een patroon dat je aanspreekt en dat in verhouding staat tot de grootte van je badkamer. Houd er rekening mee dat een druk patroon een kleine badkamer kleiner laat lijken, terwijl een rustig patroon een ruimtelijk gevoel bevordert.

• Marmerlook kan zowel een matte als glanzende afwerking hebben. Een matte afwerking biedt een natuurlijke en stoere uitstraling, terwijl een glanzende afwerking een chique en glamoureuze look toevoegt. Kies de afwerking die aansluit bij je persoonlijke smaak.

• Combineer de marmerlook met andere materialen die je aanspreken en die de badkamer completeren. Denk aan een harmonieuze balans tussen warme en koude, en lichte en donkere materialen. Integratie met hout en glas kan een uitgebalanceerde en harmonieuze uitstraling bevorderen.

Hoe gebruik je marmer in je badkamer?

Er zijn verschillende manieren om de marmerlook te gebruiken in je badkamer, afhankelijk van je budget en de beschikbare ruimte. Ten eerste kun je marmerlook tegels voor je vloer of je wand gebruiken, of allebei natuurlijk. Daarnaast kun je de marmerlook integreren in je badkamermeubels. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren wastafel, bad of toilet. Daarnaast kun je subtiele accenten toevoegen met marmerlook accessoires voor je badkamer, zoals een spiegel of een lamp. Zo realiseer je een stijlvolle badkamer met de tijdloze elegantie van marmer.

De voordelen van een marmerlook badkamer

Marmerlook is een geweldige optie voor je badkamer, als je houdt van de uitstraling van marmer. Hier nog even de belangrijkste voordelen op een rijtje:

Stijlvol: marmerlook geeft je badkamer een chique en glamoureuze uitstraling, die past bij elke stijl, van modern tot klassiek.

Betaalbaar: marmerlook is veel goedkoper dan echt marmer, waardoor je geld kunt besparen of meer kunt besteden aan andere aspecten van je badkamer.

Veelzijdig: marmerlook is er in allerlei kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor je je badkamer geheel naar wens kunt personaliseren.

Praktisch: marmerlook is makkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor je tijd en moeite kan besparen. Marmerlook is ook waterbestendig en slijtvast, zodat je badkamer langer mooi blijft.

Waar kun je marmerlook kopen voor je badkamer?

Er zijn veel winkels en webshops waar je marmerlook kunt kopen voor je badkamer, zowel online als in fysieke winkels. Een uitstekende keuze is Laurens Badkamers, een gespecialiseerd bedrijf dat zich onder andere richt op marmeren badkamers. Door de uitgebreide showroom heb je de mogelijkheid om de perfecte marmerlook te vinden die aansluit bij jouw smaak en de gewenste uitstraling voor je badkamer.

Bron: van 29-01-2024