Nieuwbouw Nieuws

Waarom duurzaam kunstgras de toekomst van gazons is

05-04-2024

In het streven naar duurzaam leven en milieuvriendelijke keuzes heeft de landschapsarchitectuur de afgelopen jaren een aanzienlijke transformatie ondergaan. Onder de innovatieve trends die de buitenruimte hervormen, is kunstgras een gamechanger geworden. Met zijn natuurlijke uitstraling, lage onderhoudsvereisten en waterbesparende voordelen vindt kunstgras snel zijn weg naar zowel residentiële als commerciële landschappen. Dit is al helemaal het geval bij Just Green van TopKunstgras, wat het allereerste volledig recyclebare kunstgras is. In deze blogpost duiken we in de wereld van duurzaam kunstgras en bespreken we de voordelen van dit gloednieuwe product.

Wat is duurzaam kunstgras?

Als je duurzaam kunstgras als gazon in je tuin wilt dan heb je eigenlijk maar één optie: Just Green. Dit nieuwe product van Top Kunstgras is gemaakt van 1 dna kunststof, wat hergebruikt kan worden bij de productie van diverse items. Dit zorgt er dus voor dat dit kunstgras volledig recyclebaar is, wat nog nooit eerder een fabrikant is gelukt. Alleen al hierom is het een goed idee om te kiezen voor dit duurzame product, maar hier zijn nog wat redenen voor. Just Green is namelijk niet alleen geweldig vanwege de recyclebaarheid, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Dit kunstgras is bovendien van een geweldige kwaliteit. Je krijgt niet voor niets een garantie van liefst 15 jaar op de kleurechtheid van Top Kunstgras.

Het is daarnaast goed om te weten dat Just Green maar liefst 60 liter per minuut per vierkante meter aan water door kan laten. Het kan dus zelfs de ergste regenbuien in ons land gewoon aan. Je gazon ligt er dus ook in de herfst en winter prachtig bij, zonder dat je hier ook maar iets voor hoeft te doen. Als je Just Green in 2024 koopt, wordt het bovendien gratis aangelegd in je tuin.

Wat zijn de voordelen van duurzaam kunstgras?

• Weinig onderhoud: Een van de meest aantrekkelijke aspecten van kunstgras zijn de minimale onderhoudsvereisten. In tegenstelling tot natuurgras, dat regelmatig moet worden gemaaid, bemest en bewaterd, behoudt kunstgras zijn weelderige uiterlijk zonder de noodzaak van constante verzorging.

• Waterbehoud: In regio's die te maken hebben met waterschaarste schittert kunstgras als een waterefficiënt alternatief. Omdat er geen irrigatie nodig is, wordt het waterverbruik aanzienlijk verminderd, waardoor het een milieubewuste keuze is.

• Esthetiek het hele jaar door: Ongeacht de weersomstandigheden behoudt kunstgras het hele jaar door zijn levendige groene tint. Deze eigenschap is vooral voordelig in gebieden met extreme klimaten die de groei van natuurlijk gras uitdagen.

• Duurzaamheid: Dankzij de technologische vooruitgang is modern kunstgras ontworpen om zwaar voetverkeer en verschillende weersomstandigheden te weerstaan. Het blijft veerkrachtig, zelfs in gebieden met veel gebruik, zoals speeltuinen of sportvelden.

• Allergievriendelijk: Voor mensen die last hebben van grasallergieën biedt kunstgras uitkomst. De hypoallergene eigenschappen zorgen voor een comfortabele buitenervaring zonder het niezen en jeuken dat gepaard gaat met echt gras.

• Recyclebaar: Just Green is dus het eerste kunstgras dat volledig gerecycled kan worden. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor het milieu. Het materiaal kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een nieuwe picknicktafel, maar kan ook hergebruikt worden als nieuw kunstgras.

Bron: van 05-04-2024