Nieuwbouw Nieuws

De leukste cadeaus om bij een nieuwe woning te geven

10-04-2024

Bij het kopen of huren van een nieuwe woning hoort natuurlijk een leuk cadeautje. Hieronder de beste ideeën voor een housewarming gift, van tulpen door de brievenbus tot een DIY-sleutelhanger.

Een kleurrijke bos tulpen

Een bloemetje is een tijdloos en prachtig geschenk voor een nieuwe stek, omdat het meteen kleur en sfeer geeft aan een ruimte. Vaak is de inrichting na een verhuizing nog niet helemaal compleet en een bosje tulpen zorgt meteen voor gezelligheid in huis. Tulpen staan ook nog eens symbool voor vriendschap, waardoor ze de perfecte bloemen zijn om te geven bij een nieuwe woning. Doordat je de keuze hebt uit veel verschillende kleuren, is er altijd wel een prachtig boeket om cadeau te geven.

Een gepersonaliseerde fles bubbels

Een nieuwe woning is een moment om te vieren en dit kan heel goed met een heerlijke fles bubbels. Er zijn erg veel mogelijkheden, van een luxe fles champagne tot een betaalbaar flesje cava, of een heerlijke prosecco zonder alcohol. Natuurlijk is het nog leuker om deze fles een persoonlijk tintje te geven. Vervang het etiket door een leuke foto of plak er een blanco etiket op waar je vervolgens een persoonlijke boodschap op schrijft.

Een felicitatie door de brievenbus

Een handige manier om iemand te feliciteren die verder weg is gaan wonen of die je voorlopig nog niet ziet, is het sturen van een brievenbus cadeautje. Zo kun je diegene toch feliciteren met een nieuwe woning. Een cadeautje dat door de brievenbus past is erg makkelijk, omdat de ontvanger er niet voor thuis hoeft te blijven.Tegenwoordig kun je van alles laten versturen, waaronder zelfs deze geweldige brievenbus tulpen.

Een DIY sleutelhanger

Creatievelingen kunnen nieuwe woningeigenaren feliciteren met een zelfgemaakte sleutelhanger. Niet alleen een heel toepasselijk cadeautje voor een nieuwe woning, maar ook super persoonlijk. Online staan heel veel voorbeelden. Boetseer bijvoorbeeld iets van zelfdrogende klei, maak een sleutelhanger van kralen (gebruik letterkralen voor een persoonlijke tekst), of boor een klein gaatje in een gevonden schelp die je vervolgens nog kunt beschilderen.

Een kluspakket

Huiseigenaren die nog heel wat moeten klussen om hun nieuwe stek om te toveren naar een paradijs, doe je een groot plezier met een zelf-samengesteld kluspakket. Kies een leuk mandje uit en vul dit met allerlei handige spulletjes van de bouwmarkt. Denk aan schroeven, pluggen, een waterpas of hamer, een flesopener (altijd handig) en natuurlijk schildermaterialen, zoals afplaktape of kwasten. Je kunt het pakket altijd opvullen met lekkere dingen, zoals een speciaal biertje, borrelnootjes en chocolade.

Geef een BBQ cadeau

Tenslotte een laatste cadeau idee, waar je ook meteen zelf van kunt genieten. Geef bijvoorbeeld een BBQ cadeau, waarbij je niet alleen zorgt voor wat lekkers maar ook voor de BBQ zelf. Het is een wat duurder cadeau, maar zeker een waar iedereen erg blij mee zal zijn. En waar nog heel veel jaren gebruik van kan worden gemaakt in die nieuwe tuin. Of kies voor een klein model, als deze op het terras van een appartement moet komen te staan.

Bron: van 10-04-2024