Nieuwbouw Nieuws

Verschillende interieur stijlen voor je nieuwbouwwoning

20-06-2024

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende interieurstijlen. Ieder interieur is een weerspiegeling van de persoonlijkheid van de bewoner en daarmee is ieder interieur uniek. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je inspiratie opdoen om erachter te komen welke stijl het beste bij jou past? We zetten een aantal interieurstijlen voor je op een rij. Van een industriële interieur stijl tot een landelijk modern interieur en de Hotel Chique stijl. Lees snel verder.

Industriële interieur stijl

De industriële interieur stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste, grove materialen. Denk hierbij aan het gebruik van hout, metaal en beton. Het resultaat is een stoere, moderne uitstraling en ruig karakter. Binnen deze interieur stijl zijn er twee varianten die je vaak ziet terugkomen. Allereerst heb je de donkere variant, waarbij donkere kleuren worden gecombineerd met robuuste materialen. Ten tweede heb je ook een lichte variant. Zoals de naam al zegt wordt er gebruik gemaakt van lichte kleuren zoals wit en beige in combinatie met metaal en zichtbare rechte lijnen.

Scandinavische interieurstijl

De Scandinavische interieurstijl combineert lichte kleuren met natuurlijke materialen zoals linnen, hout en vilt. Je ziet vaak een contrast van wit en zwart, waarbij wit de leiding heeft. Om dit contrast iets te verzachten worden ook pastelkleuren in het interieur verwerkt. Daarnaast zie je veel patronen en organische vormen, bijvoorbeeld een patroon in het behang of accessoires zoals sierkussens op de bank.

Landelijk modern interieur

De landelijk moderne interieurstijl is tijdloos en blijft populair. Deze stijl kun je het beste omschrijven als warm, knus, sfeervol en rustig. In het interieur worden vooral neutrale kleurtinten gebruikt zoals beige en wit. Dit wordt gecombineerd met hout. De meubels in een landelijk modern interieur zijn robuust en grof, denk hierbij aan een grote ruime hoekbank.

Hotel Chique stijl

Een Hotel Chique interieur bestaat uit een perfecte balans tussen luxe en warmte. Beige kleurtinten vormen vaak de basis, met zwart als accentkleur. Daarnaast worden er ook gouden details en accessoires toegevoegd voor een luxe samenhangend geheel. Vaak kenmerkt zich deze stijl zich ook door een prachtige houten lichte vloer, wat zorgt voor een warme uitstraling en het interieur karakter geeft.

Ben je op zoek naar nog meer woon- en tuin inspiratie? Bezoek dan The Art of Living en laat je inspireren.

Bron: van 20-06-2024