Nieuwbouw Nieuws

Welke hordeur voor nieuwbouwwoning?

10-07-2024

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning is ontzettend fijn. Allereerst koop je vrij op naam, je krijgt dus niet met kosten koper te maken. Maar dit zijn details, waar het echt om gaat is dat je als allereerste bewoner de woning zult gaan bewonen en er nog geen sprake is van renovatiewerkzaamheden, zoals een oude keuken of badkamer die gesloopt en vervangen moet worden. Dit bespaart aanzienlijk op kosten en de woning is direct naar eigen smaak in te richten. Alles is fris en nieuw. Neem tijdens de inrichting direct horren zoals de dubbele hordeur mee, want er komt een moment dat je ze nodig hebt.

Horren voor je nieuwe woning

Wie tijdens de winter zijn intrede doet in een opgeleverde nieuwbouwwoning, staat doorgaans niet direct stil bij het laten plaatsen van horren en hordeuren. Logisch. Zodra het voorjaar in aantocht is, ontstaat pas lieverlee de noodzaak om een hordeur te plaatsen, wat echt de ontbrekende schakel gaat vormen. Overigens is er voor ieder type raam of deur een hor op maat te laten maken.

Aandachtspunten

De aandachtspunten bij het bestellen van een hordeur of horren voor het raam ligt op de mate van kwaliteit. Goede horren zijn fijnmazig en laten dus niet ongewenst teveel stof en insecten door. De kwaliteit is sterk, zodat er niet bij het minste geringste een scheur kan ontstaan. Daarnaast kennen fijnmazige horren de eigenschap dat zij niet alleen insectenwerend zijn, maar ook pollen tegenhouden, wat een grote pre vormt voor mensen die te kampen hebben met hooikoorts. Kies dus altijd voor een premium kwaliteit.

Welk type hordeuren zijn geschikt?

Voor iedere situatie zijn er horren op maat verkrijgbaar. De leverancier komt kosteloos de maten opmeten bij jou thuis. Maathorren zijn noodzakelijk, aangezien het hor echt goed moet passen. Zeker in het geval van inzethorren die klemmend in het kozijn worden geplaatst; enkele millimeters te klein en zij klemmen niet. In het geval van hordeuren luistert dit eveneens nauw; de hordeur mag geen fractie te groot of te klein zijn om passend geplaatst te kunnen worden én te functioneren.

Hordeuren

Een hordeur is óf rollend, of het is een vaste hordeur. Rollende hordeuren, ook wel plisse hordeur genoemd, zijn via een vouwsysteem en een kettingsysteem aan onder- en bovenzijde, mee te rollen in de beweging van de deur. Ideaal en super mooi. Er is hierbij keuze uit een dubbele hordeur, geschikt voor openslaande deuren van een tuin of balkon bijvoorbeeld, of de enkelvoudige rolhordeur die vooral geschikt is voor een schuifdeur van een schuifpui.

De vaste hordeur is geplaatst in een hordeur frame. Om naar binnen of buiten te gaan zul je zowel de hordeur moeten openen, als de buitendeur. Waar je voor kiest is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. De vaste hordeur is doorgaans wat voordeliger en is zeer eenvoudig te plaatsen - maar hij is wel altijd zichtbaar en kan net voor wat minder lichtinval zorgen indien je kiest voor een donkere kleur. De schuifbare hordeur is echter minder zichtbaar wanneer ingeschoven en kent daardoor een luxere uitstraling.

Bron: van 10-07-2024